En lokal mattradition – ett rikt samarbete

Rapsfält

En lokal mattradition – ett rikt samarbete

Skåne har en lång och traditionsrik historia av smakfull matlagning, mycket tack vare den naturliga tillgången på kvalitativa råvaror.

Skånes mattradition ligger många varmt om hjärtat, så även för oss på Maxi ICA Stormarknad Råå. Vi värnar om våra lokala samarbeten så som Skånemejerier, Skåne Möllan och SP Chark. Dessutom tycker vi om när det är närproducerat, från vår goda bördiga jord.

Billesholm Chark – www.charkprodukter.se

Charkprocukter från Billesholm Chark-produkter AB skall marknadsföra och producera blandade charkprodukter med högsta kvalitet gjort på svenska köttråvaror.

Skånemejerier är mycket mer än ett mejeri i Skåne – www.skanemejerier.se

Att vi är Bravo Juice vet många. Och att vi är företaget som tagit fram ProViva är också känt för en hel del. Vi är ett bondeägt livsmedelsföretag. Där varje ägare har fötterna på jorden. Bokstavligen talat.

Skåne Möllan - För oss är mjöl en möjlighet! – www.skane-mollan.se

Skåne-möllan är en innovativ kvarn belägen i Tågarp utanför Landskrona. Med hög servicegrad och yppersta kunskap levererar vi mjöl och spannmålsprodukter till bagerier, livsmedelsindustri och konsumenter. Vi skräddarsyr produkterna så att de ska passa era önskemål.

Engelholms glass – www.engelholmsglass.se

Familjeföretaget från Ängelholm, Engelholms Glass, är det skånska familjeföretaget, som tillverkar och säljer glass av högsta kvalitet. Glasstillverkningen i Ängelholm startade redan 1937 och sedan 1977 drivs företaget som familjeföretag, med alla ägare aktiva i driften. Idag tillverkas ca 1,2 miljoner liter gräddglass per år. Engelholms Glass satsar på kvalité och service, därför tillverkar vi gräddglass av högsta klass.

SP-Chark – charkprodukter från Asmundtorp – www.spchark.se

Landskrona SP Chark är ett familjeföretag med ca 20 anställda i Asmundtorp utanför Landskrona. Vi är stolta över vårt yrkeskunnade med anor sedan 1927 vilket också avspeglar sig i våra produkter. Våra produkter innehåller bara råvaror av högsta kvalitet och är helt fria från gluten, laktos och smakförstärkare.

Södervidinge – www.sodervidingebagaren.se

Familjebageriet i Kävlinge Södervinge är ett familjeägt leveransbageri som är fristående och helt oberoende av någon koncern eller kvarn. Hos oss arbetar ett 50-tal personer och vi distribuerar färskt bröd till butiker i större delen av Skåne varje vardag året runt. Alla våra bröd är fria från mjölk, ägg, nötter, sojaproteiner, transfettsyror och animaliska enzymer. Våra produkter innehåller endast av oss kontrollerade och godkända råvaror som i möjligaste mån levereras från närområdet.

Kronägg – www.kronagg.se

Kronägg såg dagens ljus redan 1932 och vi är idag välkända bland konsumenterna för våra nyttiga, goda och kvalitetssäkrade ägg i alla varianter. Kronäggs anläggning ligger i Perstorp och har moderniserats kraftigt under de senaste åren med modern sorteringsutrustning och en världsunik linje där äggen packas av en robot. Kronägg arbetar ständigt för att hålla kvalitet och effektivitet på högsta nivå.

Per i viken – www.periviken.se

Genuint hanterverk med modern knorr. Historien om Per i Viken Chark började redan 1926. Då öppnade Pers mamma en kött- och mjölkaffär med egen tillverkning i liten skala i det idylliska gamla fiskeläget Viken i nordvästra Skåne. Samtidigt som vi gärna bevarar hantverket och de gamla traditionerna förnyar vi oss ständigt. Vår filosofi är att tillföra något i delikatessdisken, att komma på spännande produkter som sticker ut ur mängden.