Kom och träffa oss på Haningedagen! 

Vi finns på plats mellan kl 11.00-16.00 i Eskilsparken. Kom och provsmaka växthusodlad gurka med Ramslök och Jalapeñomajo och tävla om en Airfryer och gurk-kit. 

Senare i höst beräknas växthuset som byggs på ängen bakom butiken vara klart och strax därefter, i november, kommer vi kunna skörda vår alldeles egen härodlade gurka #Haningegurkan. Som vi längtar!

Följ oss på våra sociala kanaler för uppdateringar. 
 
Bygget av växthuset gör vi i samarbete med Agtira 

Maxi haninges maskot, gurka. Illustrerad gurka.

Ramslök & Jalapeñomajo

(blir ca 6 dl färdig majo)

Majonnäs         5 dl vegansk (500 g)
Spenat               50 g

Ramslök            1 pkt fryst (40 g)

Jalapeño           2 jalapenos (40 g)

Rapsolja            0,5 dl (50 g)

Citronsaft          saft och zest från ½ citron (20 g)

Salt                      1 tsk (5 g)

Cayenne            1 knivsudd (1 g) 


Så här gör du: 
  • Mixa spenat och ramslök slätt med olja.
Ta bort stjälkarna från jalapeñon och mixa ner även dessa. 
  • Blanda nu ihop alla ingredienser med majonnäsen.  
  • Smaka av & lycka till!

    Psst om du vill göra det enklare så säljer vi dippen på vår restaurang SNAP! och i butiken.