Maxi ICA Stormarknad Högskolan

Vår butiksodling

Vår egna odlingscontainrer. Den 30 kvm boxen kanske inte ser mycket ut för världen – men här inne kan vi odla lika mycket plantor på ett år som det i normala fall skulle krävas 8 000 pallkragar till.

Sommaren 2018 blev en väckarklocka. En långvarig torka ställde vårt ekosystem och kanske främst våra svenska bönder inför helt nya utmaningar. Det blev akut vattenbrist och delar av Sverige stod i lågor. Vi fick en skarp påminnelse om hur viktiga klimat- och miljöfrågorna faktiskt är. Det ställer nya krav på hur vi gör saker och ting framöver. Så ur askan såddes ett frö som i sin tur blev startpunkten för en ny typ av hållbarhetssatsning i vårt Halmstad.

Illustration

Food Tech

Tillsammans med det lokala food tech-bolaget FutuFarm började vi titta på och utvärdera nya klimatsmarta lösningar för hur vi som matbutik kan arbeta för att erbjuda dig bättre och hållbarare matprodukter i vår butik.

Summa summarum

Och som summa summarum kan vi nu stolt erbjuda friskare, krispigare och färskare butiksodlade grödor i form av spännande salladssorter, smakrika bladgrönsaker och exotiska örter. Något som kommer att kunna förgylla dina middagar varje vecka. Året runt. Vi sa ju att det var hållbart.

Framtiden är VÅR. Hoppas den smakar.

Kontakta oss!

Kontakt

Häng med bakom kulisserna kring VÅR hållbarhetssatsning. 

Följ våra containerodlare på: Containerodlarna

 

För frågor angående VÅR, odlingscontainer eller butiksodlade varor.

Kontakta: Rikard Hillarp, Handlare ICA Maxi Högskolan, tfn: 035-165528,
Helene Hillarp, Handlare ICA Maxi Högskolan, tfn: 035-2603538