Mer miljö.

Mer miljö.

Vi vill göra mer för att göra miljösmarta val enkelt. Varje dag arbetar vi med att hitta smartare och snällare lösningar i vår butik. Målet är att spara på de resurser vi har och minska svinnet. Det gör det ännu enklare för dig att göra ett mer hållbart val samtidigt som du får vakna upp till en godare morgondag.


Rädda frukten

Rädda frukten

Hjälp oss minska matsvinnet! Kantstött och andrasorterad frukt, perfekt att göra smoothies på!
Du hittar påsarna i Frukt & Grönt avdelningen för endast 25 kr.

Panta mera

Panta mera

Välkommen att panta i vårt fina pantrum på utsidan av butiken till vänster om huvudentrén. 2019 tog vi emot cirka 3 miljoner burkar och flaskor. Detta har bidragit till att spara lika mycket energi som det tar att fixa till 984 325 st fredagsmys! Dvs. steka tacofärs värma skal, kyla dryck, poppa micropopcorn och streama en fredagsfilm.

Stena Recycling

Stena Recycling

Stena Recycling hjälper oss sortera och återvinna allt vårt avfall. De hjälper oss med en effektiv, säker hantering och återvinning av materialet. Det gagnar miljön och du som kund kan känna att du gör ett bra miljöval när du handlar hos oss.

Miljömärkt el

Miljömärkt el

I butiken använder vi el märkt Bra Miljöval som uppfyller Naturskyddsföreningens kriterier.

Natur och Miljöhandboken

Natur och Miljöhandboken

Genom att vara med och sponsra Natur och Miljöboken lär vi våra barn, deras familjer om naturen och en hållbar livsstil! Sedan 1995 har utgivningen av Natur & Miljöboken skett till över 5 miljoner elever i Sverige. Ett faktagranskat, inspirerande och framförallt aktuellt läromedel i natur- och miljökunskap.

Ät snart

Ät snart

Matsvinn påverkar både miljö och samhällsekonomi. För att minska mängderna mat som slängs har vi ett koncept vi kallar "Ät snart" vilket innebär att vi sänker priset kraftigt på varor som snart håller på att gå ut.

Flergångskassar

Flergångskassar

ICAs plastkasse är av så kallad grön polyeten. Kassen görs av sockerrör, vilket vid förbränning ger 85% mindre fossilt koldioxidutsläpp än vad oljebaserade kassar gör. Kvaliteten är densamma. Sockerrörskassen är 100% återvinningsbar och klimatkompenserad.

Water to billions

Water to billions

Vi har under flera år varit med och bidragit till att stoppa vattenbristen i katastrofdrabbade områden i världen genom projektet Water to billions. Läs gärna mer på www.watertobillions.com

Halva priset i Bageri & Deli

Halva priset i Bageri & Deli

För att ytterligare minska matsvinnet så erbjuder vi halva priset på produkter från Bageriet efter kl 21 och likaså med spill från Delikatessen.

Laddstolpar

Laddstolpar

Gröna miljöbilar blir allt mer populära och för att vara med och stödja detta miljösmarta val har vi installerat laddstolpar på vår kundparkering. För att underlätta för en enklare, miljövänligare vardag.