Vårt engagemang: GD/GIF Olympiaden

halsa_bild2_700x283

Vårt engagemang: GD/GIF Olympiaden

Alla ska kunna vara med i GD/GIF Olympiaden!

Vi på ICA Maxi Gävle går sedan 2014 in som årskurssponsor och betalar en del av anmälningsavgiften för alla deltagare i en årskull. Eftersom Olympiaden inte är obligatorisk för skoleleverna hoppas vi att så många som möjligt därför ska känna att de kan vara med. Det är en helg med gemenskap, glädje och kämparanda och den subventionerade summa som varje elev får betala i anmälan ges tillbaka i matsäck och priser.

Varför är vi årskullssponsor?

Vi har samarbetat med Gävle friidrott länge men samarbetat med GD/GIF Olympiaden startades 2014. Det finns en sådan kraft i det här! Drygt 3000 skolungdomar träffas oberoende av vilken skola de går på, tävlar och har roligt ihop tillsammans med sin klass. Klasserna barnen tävlar i är 60 m, längdhopp, kula, terränglöpning 600 m och en avslutande stafett. Alla elever är med i alla idrotter och alla samlar poäng tillsammans i sin klass.

Alla är vi GIF Olympier…

Alla som är födda och uppväxta i Gävle de senaste 40 åren har ett minne av olympiaden eller flera . Men Olympiaden är inte bara ett roligt minne, ibland startas kanske en idrottskarriär eller ett hälsosamt och aktivt liv. Vi hoppas såklart att arrangemanget ska leva vidare. Länge.

 

banner_ica100