Vi, på ICA Maxi Gävle, tycker det är viktigt att barn och ungdomar får möjlighet att röra på sig och vi vet hur otroligt viktigt det är för alla barns välbefinnande. Samtidigt är vi medvetna om att inte alla familjer har ekonomi och förutsättningar att låta sina barn delta i idrottslivet. Därför har vi under en längre tid valt att stötta en kombination av elitsatsningar och barn- och ungdomsidrott för ökad jämställdhet, integration och för att underlätta för unga att få goda vanor tidigt.

Brynäs damhockey!

Vi på ICA Maxi Gävle är en av de fyra första aktörerna som valt att stötta Brynäs IFs damlag genom ett nytt samarbete med Brynäs IF som kallas Dam Plus partner. Brynäs IF arbetar med att ta ett helhetsgrepp om damlaget och föreningen utvecklar nu sin organisationen kring dam- och flickverksamheten med hjälp av vår stöttning.

GD/GIF Olympiaden

Vi är årskurssponsor och gör det möjligt för samtliga elever att medverka i denna ungdomsfest som främjar hälsa, välbefinnande, gemenskap, glädje och integration! GD/GIF Olympiaden är en årligt återkommande friidrottstävling för alla skolelever (åk 3-6) i Gävle sedan premiärtävlingen hölls på Strömvallen den 22 september 1979. Arrangemanget saknar motsvarighet såväl i Sverige som i utlandet och samlar idag drygt 3000 tävlande ungdomar varje år sista helgen i maj.

Morgondagens Brynäsare

Morgondagens Brynäsare är Brynäs egna talangutvecklingsprogram där spelare på gränsen mellan J20 och A-laget får möjlighet att utvecklas i Brynäs egen regi. De spelare som ingår i programmet är spelare som gått ut hockeygymnasiet, och alltså är sistaårsjuniorer eller förstaårsseniorer. Istället för ett A-lagskontrakt erbjuds spelarna talangkontrakt. Vi har i många år varit med och stöttat talangerna i Brynäs, många av dem spelar i dag i SHL och även NHL.

Gefle IF Ungdom

Gefle IF är den absolut största föreningen för ungdomar i Gävle och vi har samarbetat länge. Fotbollsklubben är riktigt bra på integration och fångar snabbt upp nyanlända ungdomar och barn och hjälper dom in i nya sammanhang. Vi har ju själva varit unga och vet hur mycket gemenskapen i ett lag, att ha samma overaller och träningskläder som polarna betyder och därför har vi valt att hjälpa till i finansieringen av träningsoveraller i Gefle IFs 20 barn och ungdomslag.