Familjens Val

Det ska vara enkelt och gott att äta hälsosamt. Vi på Familjens Val vill vi göra det enklare för dig att göra sundare val när du står vid hyllan.

Vi tror inte på pekpinnar och strikta dieter, vi vill istället ge dig inspiration till en hälsosam livsstil och en sund mathållning. Familjens Val är extra försiktiga med socker men mer generösa med fullkorn och fibrer.

Att svart råris, naturell yoghurt och bär är nyttigt råder det inga tveksamheter kring. Men vad är tillräckligt bra. Kanske räcker det att man möts på halva vägen? På Ica Maxi vägleder vi dig till dessa utvalda hälsosammare produkter genom vår gröna vippa – allt för att det ska vara enklare att flytta handen i hyllan och välja en produkt som både smakar gott och gör gott.

Nätbutiken
Man handlar lika lätt våra utvalda produkter i Maxi ́s nätbutik. Där har vi samlat alla våra utvalda produkter på en och samma sida. Här får man en fin överblick vilka varor vi valt ut och kan göra sina hälsosammare val på ett enkelt sätt. I nätbutiken är urvalet större än i den fysiska butiken då vi även valt att lägga till frysta livsmedel så som fisk, bär och grönsaker. 

Event
Familjens Val anordnar event i butiken flera gånger varje år. Kanske ses vi i butiken med våra smoothie-cyklar, någon provsmakning eller på en av våra populära föreläsningar kring kost och hälsa.

Tipspromenaden
I butiken kan man alltid gå "Småttingarnas" tipspromenad! Starten går vid brödet och sen är det bara att följa ”Bosse-Frys” som hänger i taken som leder dig till till de 6 olika frågorna. Man lämnar sedan tipslappen i caféet utanför kassorna där en liten belöning väntar i form av korv, frukt eller russin.

 Håll utkik i våra sociala medier för mer information när vi kommer till just din butik!
Vill du veta mer om Familjens Val kan du besöka hemsidan: familjensval.se

Personlig kostrådgivning

Vi på Maxi ICA Stormarknad Borås älskar mat och brinner för att ge dig Borås bästa matupplevelse. Mat är en oerhört central del av allas våra liv och därför vill vi självfallet bidra till en hälsosam livsstil. Vi ger er därför möjligheten att träffa våra kostrådgivare i butiken för att du ska kunna uppnå dina personliga mål med just din hälsa.

Så vad betyder hälsa för oss på Maxi ICA Stormarknad Borås?

  • Hälsa är ingen tillfällig trend för oss. Det är en livsstil!
  • Brett sortiment av hälsosamma varor
  • Mer frukt och grönt, fisk och fullkorn
  • Mindre Socker

Om Familjens Val

Vi på Familjens Val har som avsikt att hjälpa till med att hitta god mat som barn oftast tycker om. För att förklara det enklast kan man säga att vi har tagit med ett sortiment med lite mindre socker, lite mer fullkorn och lite mer mättande mat. Helt enkelt lite mer hälsosam mat för dig och din familj! 

  • Mindre socker
  • Mer fullkorn
  • Mer mättande 
  • 100 olika varor 
  • Tydligt markerade på hyllkanten

Shoppa med kostrådgivare

Du och din familj kan få hjälp utav en av kostrådgivarna på Livsviktigt som personal shopper. Ni går tillsammans till mataffären och du får hjälp att välja rätt och nyttigt. De tar givetvis hänsyn till din livssituation och väljer så det blir rätt för dig och din ev. familj.

Vad är nyckelhålsmärkt? Hur vet jag vilken yoghurt som är bra? Är det lättprodukter som gäller? Är grovt bröd alltid bra? Vilka flingor? Kan jag äta ägg varje dag? Ekologiskt? Vill du hitta matvaror för kost enligt GI eller LCHF. Dietisterna hjälper dig att välja rätt.

Du bokar din tid genom att kontakta Mattias på Livsviktigt genom att klicka här