Månadens skörd

Månadens skörd

Våga ta steget från

kött till kikärtsröra

Är det mättande, får jag i mig all näring och kan det verkligen vara lika enkelt och gott som jag är van vid? Det är vanliga frågor om vegetarisk mat. Nu tar vi kål på de seglivade myterna en gång för alla och hjälper dig att äta mindre kött.

Till reportaget

En svensk rova på världsturné

Mastig rova med ljuv smak av kål – en svensk hybrid där det bästa av två världar möts i ett. Nu lyfter vi den förädlade kålroten och låter den sätta guldkant på både långa kok och snabba fräs.

Läs hela artikeln

Svenska alger på frammarsch

Näringstäta råvaror som kan odlas i stora volymer på ett hållbart sätt blir allt viktigare. Kan svenska alger vara en lokal vegetarisk lösning på den utmaningen?

Läs hela artikeln

Barnens favoritklubb 

Ingrid Franzén är frukt- och gröntansvarig på ICA Kvantum Falkenberg. Hon älskar sitt jobb och att bemöta alla kunder. Hemma går mycket tid åt till familjelivet med två energiska söner på 2 och 4 år. I januari ger hon tips på hur man kan få matinspiration.

Ingrids tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvaltinnehåll direkt på webben.