Så jobbar vi mot matsvinn

Tillsammans minskar vi svinnet

Vi är en certifierad miljösmart butik och jobbar aktivt dagligen med att göra gott för miljön.

Vi har tydliga mål inom matsvinn, hållbarhet och källsortering. Det handlar om att ta in rätt varor och framför allt rätt mängd, alla våra medarbetare går miljösmarta utbildningar och dessutom källsorterar vi våra avfall, även det som är organiskt.

För att ytterligaer värna om vår miljö har vi bland annat bytt ut allmänbelysning till LED, satt dörr och lock på kylar och frysar och bytt till mer miljövänligt förpackningsmaterial.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Som kund hos oss kan du känna dig trygg i att vi jobbar för mer hållbara val. Välkommen in till en Miljösmart butik!

Svinnpåsar

Våra svinnpåsar

Vi samlar ihop råvaror och säljer till rabatterat pris. Det kan vara allt från kantstötta frukter och grönsaker till andra färska varor samt bröd, frallor och bakverk som håller på att närma sig sitt bäst före datum.

Vi tar vara på

Vi tar vara på varan

Även om det finns flera saker du kan göra som kund för att minska matsvinnet – vill vi också at du ska veta att vi i butiken minskar svinnet genom att vi på olika sätt använder våra egna varor i vårt kök och bageri.

Hur vi tar vara på varan
Whywaste –svinnskärm

Whywaste

Whywaste är ett datasystem för att minska matsvinnet. I systemet har vi lagt in alla våra färskvaror.

Hur vi jobbar med Whywaste
Karma-appen

Karma-appen

Karma är appen för dig som vill hålla koll på vilka varor som håller på att gå ut i datum. Som i sin tur gör att du på ett enkelt sätt kan köpa varorna direkt i appen och samtidigt få upp till 50 procent rabatt! Varorna hämtar du sedan i den manuella delikatessen inne i butiken.

Ladda ned Appen i App Store eller Google Play Store och börja följa oss för att inte missa när det finns mat att rädda.