Gränby Mat & Vänner

Gränby Mat & Vänner

Nu lanserar vi på Kvantum Gränby vårt helt egna varumärke Gränby Mat & Vänner.
Vårt mål är enkelt. Det är att erbjuda Dig riktigt goda och bra produkter som ställer höga krav på kvalitet och hållbarhet.

Kortfattat innehåller Gränby Mat & Vänner två delar. Det första är de produkter som våra kunniga kockar, bagare och konditorer tillagar och bakar här hos oss. Det andra är de som våra lokala vänner och leverantörer tillverkar bara för oss.

Tillsammans skapar vi ett unikt sortiment som vi tycker är jättegott. Vi är superstolta och lite nervösa för vi och våra vänner hoppas verkligen att du ska gilla vår mat.

Varmt välkommen att smaka på Gränby Mat & Vänner.

Havets läckerheter med smakrika tillbehör.

Skagenröra

Vår goda skagenröra gör vi på äkta majonnäs utan tillsatser, färsk dill, mycket citron och det viktigaste av allt – handskalade räkor av hög kvalitet. Den passar utmärkt att ha på ett gott bröd, till fisk och skaldjur eller bara som den är.

Umamiskagen

Umamiskagen är vår krämiga skagenröra med influenser från Japan med smaker som sesam och citrus. Den passar lika bra att servera till fisk, som snittar och bakad potatis.

Laxröra

Vår goda laxröra är gjord på varmrökt lax som rökts i Grisslehamn, smaksatt med purjolök och kapris. Röran passar bra till små snittar, på smörgåsen, till en krispig sallad och i wraps.

Aioli

Vår aioli är tillagad av rena råvaror av hög kvalitet. Den finns i flera olika smaker; klassisk, lime, sriracha och saffran. Du kan alltid hitta din favorit för varje tillfälle. En god aioli passar bra till det mesta, exempelvis rökta räkor eller sötpotatispommes.

Örtsås

Vår fräscha örtsås är en kall sås gjord av äkta majonnäs och smaksatt med vitlök och massor med färska örter. Den passar till allt från grönsaker, till fisk, kyckling och kött.

Hummersoppa

Till vår hummersoppa kokar vi en fond på hummer, havskräftor och räkor. Perfekt som förrätt med en skiva surdegsbröd. Toppa med lite handskalade räkor eller krutonger. Doftar av underbart av dillfrö, stjärnanis och cognac.