Lokalt från våra vänner

För oss på ICA Kvantum Gränby klappar hjärtat lite extra för lokalt producerad mat. Vi älskar råvaror som smakar mycket, som är bra för miljön och som gynnar våra många duktiga lokala leverantörer. Därför arbetar vi också hårt för att hela tiden bredda vårt sortiment med så många närproducerade varor som möjligt.

Att sälja lokala varor är ett sätt för oss att erbjuda mångfald, att gynna småskalig produktion och att stötta lokala jobb. Men det är också vårt sätt att lyfta fram genuint mathantverk och hedra den fingertoppskänsla som många lokala producenter har när det gäller att känna och förädla traktens allra bästa råvaror.

För oss är närproducerat med andra ord en fråga om kärlek till både hembygden och maten.

Men lokala varor har också andra fördelar. Närproducerad mat innebär i regel minskade transportbehov och har, därmed, en lägre klimat- och miljöpåverkan än konventionellt producerad mat. 

Självklart jobbar vi på ICA Kvantum Gränby också med att kvalitetsgranska alla våra lokala producenter, så att de håller minst lika hög nivå när det gäller att följa lagar och regler kring matsäkerhet som våra övriga leverantörer.

Saknar du någon lokalproducerad vara i din butikshylla? Säg till oss så lovar vi att göra vad vi kan för att ta in den!