Månadens skörd

Månadens skörd

Från snabbmat till hållbar street food

Vi vill äta snabbt men hälsosamt, enkelt men vällagat och gärna klimatsmart. Inte undra på att växtbaserat är ett starkt tillskott till street food-trenden. Och det är enkelt att laga hemma!

Hållbar street food

Sensommarskörd från svenska skogar

Tack vare allemansrätten kan vi plocka våra mest älskade svampar landet över. En säker svamplycka finner du även i grönsaksdisken, där både asiatiska gourmetsvampar och svenska kantareller tittar fram. 

Svampar

Klimatsmarta matvanor – ett måste för planeten

Att all livsmedelsproduktion belastar klimatet, det visste vi nog, men att den står för cirka en tredjedel av jordens klimatutsläpp är kanske mindre känt. Men vi måste ju äta, så hur skapar vi hållbara matvanor?

Miljösmart mat

Barnens kräftskiva

Susanne Karlsson från ICA Kvantum Ale Torg är ansvarig för frukt och grönt. Hon bor på landet, gillar att träna och vara aktiv och tycker att det är viktigt att barnen från tidig ålder får lära sig hur bra det är att röra på sig. I september tipsar hon om energirika mellanmål för skolstarten. 

Susannes tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvalt innehåll direkt på webben.