Månadens skörd

Månadens skörd

Alkoholfritt är inget alternativ

Alkoholfria drinkar och drycker har varit på frammarsch i flera år nu. Men hur är det med smaken egentligen? Är en alkoholfri drink lika god som sin spritfyllda namne, och vilka ingredienser behöver man ha i drinkförrådet?

Alkoholfritt 

Hemlighetsfull kål med extra krisp

Vad ser ut som en rova, smakar som en söt broccolistam och är saftig som ett äpple? Månadens skörd berättar om kålrabbin – en mytomspunnen, smått bortglömd kålsort, väl värd att utforska eller återupptäcka.

Kålrabbi

Skånskodlat från Asmundtorp

Måste odling vara ekologisk för att vara hållbar och varför kan man inte vara säker på att få svenskodlade jordgubbar till midsommar? Månadens skörd pratade svenska bär och integrerad produktion med Erik Gunnarsson.

Skånskodlat

Fruktiga sommarsnacks till barnen

Sanna Dafnäs från ICA Kvantum Gränby är ansvarig för flera av butikens hälsoaktiviteter. Hon brinner extra mycket för god hälsosam mat och träning. I juni tipsar hon om fruktiga sommarsnacks till barnen. 

Sannas tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvalt innehåll direkt på webben.