Vinnare av Årets Hållbara Matbutik


Vi är enormt stolta över att ha tilldelats White Guide Greens utmärkelse för Sveriges mest hållbara matbutik 2020! "En butik med en chef som driver ett enastående hållbarhetsarbete både framför och bakom kulisserna - och som gett sig sjutton på att lotsa kunderna ombord på det gröna tåget."

Hållbarhet


Vi på ICA Malmborgs strävar ständigt efter att våra butiker ska vara socialt och miljömässigt hållbara, både vad gäller det sortiment vi tar in, vilka leverantörer vi väljer och i hur vi driver vår butik. Genom våra olika initiativ och koncept är vår strävan att hjälpa kunden till att göra miljömässigt bra val och samtidigt ta del av ett välsorterat sortiment!


Sedan flera år tillbaka har vi arbetat aktivt med att minska svinnet i butik, bland annat genom att reducera priset på kanstrött frukt och och grönt samt dagsfärskt bröd. Vi har tagit hjälp av maträddnings-organisationer för att ta hand om varor innan de passerar sitt bäst före-datum och tillvaratar även livsmedel i vårt eget kök.


Vi säljer ingen rödlistad fisk i vår manuella fiskdisk och enbart svenskt kött i vår köttdisk, på så sätt gör vi det enkelt för kunden att välja hållbart producerade produkter. Vi har bytt ut kyl-och fryssystem till mer hållbara alternativ och även ljuskällorna i butiken har vi bytt ut.


Vår strävan är att fortsätta vara en föregångar inom hållbar omställning och är glada över att våra kunder gör det möjligt genom att välja oss som sin butik.


Vi tänker med hjärtat!