Kött

Kött

ICAs eget kött håller hög kvalitet, kommer från gårdar med god djuromsorg, är mycket hygieniskt hanterat och dessutom förpackat på ett sätt som gör att det håller längre!

Du känner igen det på den egna etiketten. Allt ICA-kött är ursprungsmärkt, även det utländska. I butiken säljer vi även ekologiskt kött. En annan välkänd köttleverantör som vi har i vårt sortiment är Holms produkter. Prima kvalité från Skåne. Önskar du något specialstyckat eller ovanligt viltkött så beställ gärna i förväg. Vi kan få tag i det mesta med lite framförhållning (och om säsongen tillåter det).

Vi har även en manuell köttavdelning där du kan välja kött utav högsta kvalitet och säsong. För oss är svenskt kött en självklarhet och vi strävar efter att ha så mycket lokalproducerat som möjligt.

Historik

Jag är traditionell styckare och har arbetat med kött och färskvaror sedan 1977. Jag har följt med i utvecklingen genom olika kurser och jag har stor kunskap om olika sorters kött, styckning och dess hantering.

Fakta

Vi har ett mycket brett sortiment och vi följer säsongerna. Sortimentet av vilt är mycket stort. Ekologiska produkter efterfrågas alltmer och även här har vi ett mycket stort sortiment. Kvalitet är ett nyckelord och därför har vi KPK-packat kött – detta är både hygieniskt och lätthanterligt för kunden. Saknar du något? Vi kan alltid beställa om du har specifika önskemål – prata med mig!

Peter Hansson
Mitt personliga tips
Karré tycker jag är en användbar köttdetalj som ofta glöms bort vintertid. Jag lägger karréskivor i ugnen tillsammans med färska örter och säsongens grönsaker, där får det stå gärna i flera timmar på låg temperatur, ju längre desto bättre. Idag kallas denna kokekonst ”slow-food”. Saknar du något i sortimentet kontakta mig!
 
Peter Hansson, Avdelningsansvarig
040-32 62 67