Månadens skörd

Månadens skörd

Grunden till all matlagning

Sött, salt, surt, beskt och umami är våra fem grundsmaker. Bortsett från umami har de flesta hygglig koll på dem. Men vad definierar en grundsmak och vilken betydelse har de i köket?

Grundsmaker

Hatten av för matsvamparna

Säsongen i svampskogen är över sedan länge, men som tur är kan vi numera njuta av färska matsvampar året om. Månadens skörd tog en närmare titt på tre trendiga svampar: shiitake, portabello och ostronskivling.

Laga från grunden

Sanningen om matmyterna

Att barn blir höga av socker har man ju hört. Likaså att grönsaker som värms i mikron förlorar mer näring och att kokosolja är ett hälsosamt fett. Men stämmer det eller är de bara några av alla matmyter som florerar i media?

Matmyter

God energi under sportlovet

Susanne Modin är matinspiratör och ansvarig för Papricaklubben på ICA Kvantum Sannegården. I februari tipsar hon om nyttigare utflyktsmat på sportlovet. 

Susannes tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvalt innehåll direkt på webben.