ICA och hälsan

Hav

ICA och hälsan

Räcker det att äta nyttigt för att må bra eller måste man röra på sig också? Kombinationen är förmodligen bäst, men vi på ICA menar att det som är rätt för en person behöver inte passa en annan. Vår målsättning är att inspirera alla kunder till att äta gott, nyttigt och varierat.

LCHF-kost, GI-metoden, flygvärdinnemetoden och slow-food – ja, något brist på nya trender och dieter är det då inte. Frågan är bara vad som är rätt? Bästa svaret på det har förmodligen din kropp. Vad som passar en person behöver nämligen inte passa en annan. Vissa mår bra av att äta vegetariskt, andra mycket kött och en del mår som bäst av att äta lite av allt.

Nyttig hylla

På ICA pratar vi gärna hälsa, men helst utan pekpinnar. Vi följer de nordiska näringsrekommendationerna som säger att vi bör äta mer frukt, grönt och fullkorn men dra ner på mättat fett och socker. Vår ambition är att inspirera alla till att äta gott, varierat och nyttigt, och att det ska finnas gott om hälsosamma alternativ på hyllorna.

Smaken viktig

Särskilt nöjda är vi med vår egen serie hälsosam mat, ICA Gott liv. Vi tycker nämligen att nyttig mat också måste kunna se bra ut, ha en aptitlig konsistens och en härlig doft och smak. Och vi nöjer oss inte förrän konsumenttester visar att vi nått målet. Här kan du vara med och rösta fram din egen favorit.

ICA Stödjer Blodomloppet
ICA är sedan tio år tillbaka huvudsponsor för Blodomloppet, ett motionslopp som arrangeras på en mängd platser i Sverige under sommarhalvåret.

På det här sättet tar vi ställning för den livsviktiga blodgivningen och uppmanar alla våra kunder och anställda som kan tänka sig att ta emot blod, att också överväga att bli blodgivare. Gärna också att gå eller springa Blodomloppet och göra en insats för sin egen hälsa!
Läs mer på ICA.se