Månadens skörd

Månadens skörd

Framtidens proteinskifte

Meatfree Monday, ”veganuary”, gröna hälsodieter, vegetariska stjärnkrogar, matkassar och musikfestivaler. Vegetarisk mat har gått från rebellföda till mainstream. Månadens skörd undersöker det pågående proteinskiftet.

Proteinskiftet är här 

Förbisedd rova med hjältestatus

Nu startar säsongen för majrovan – en späd liten rotfrukt med superkrafter, som förtjänar all uppmärksamhet den kan få. Månadens skörd har tittat närmare på doldisen i grönsaksdisken.

Majrova

Grönt från det stora blå

En självklarhet i den asiatiska matkulturen. Ovant och nytt för många svenskar. Men faktum är att du äter alger oftare än du tror. Och har du inte provat havsgrönsaker är det hög tid nu.

Havsgrönsaker

Låt barnen vara med i köket

Sanna Dafnäs från ICA Kvantum Gränby är ansvarig för flera av butikens hälsoaktiviteter. Hon brinner extra mycket för god hälsosam mat och träning. I maj tipsar hon om hur man på enkelt sätt kan låta barnen hjälpa till i köket. 

Sannas tips

Månadens skörd på Instagram

Följ @manadensskord på Instagram för bilder, filmer, recept, inspiration och inblickar i redaktionens arbete.

     

Om Månadens skörd

ICA Kvantum strävar efter att bli bäst på frukt och grönt. För att nå vårt mål ger vi ut Månadens skörd som genom reportage, tips och recept inspirerar dig om säsongens goda gröna råvaror. Du hittar magasinet gratis i din ICA Kvantum-butik och kan också läsa utvalt innehåll direkt på webben.