Länge leve matlådan!

Lasagne

Länge leve matlådan!

Lunchrasten innebär en välbehövlig paus mitt på dagen, man får chansen att tänka på annat, umgås med kollegorna och fylla på förråden av näring. Om du har matlåda med dig spar du både tid och pengar.

För dig som arbetar inomhus: ta vara på tiden och se till att komma ut på en lunchpromenad varje dag! Nytt syre och lite dagsljus mitt på dagen gör underverk för vad du kan uträtta på eftermiddagen. Lunchpromenaden är dessutom nyttig för ditt skelett. Belastning och solljus är precis vad som behövs för att motverka kroppens naturliga nedbrytning av benmassan.

Kajsa

Fixa löneförhöjningen själv!

Om du äter lunch på restaurang varje arbetsdag kostar det runt 1500 kronor i månaden. Om du istället har med dig matlåda kan du få ner kostnaderna till 200-300 kronor. Skillnaden motsvarar en löneförhöjning med ca 2000 kr/månad före skatt. Efter bara några månader har du sparat ihop flera tusen kronor och kan belöna dig själv med något du verkligen längtat efter – kanske en resa, nya kläder eller en ny stereo. Unna dig det där lilla extra som gör det roligare att motionera mer: ett nytt träningskort, en danskurs, nya gympaskor, en pulsklocka eller kanske en ny cykel.

När du lagar lunchmaten själv kommer du dessutom att ha bättre koll på näringsinnehållet. Märk dina lunchlådor så du vet vad du har i, plus dagens datum. Detta gör du lättast med hjälp av en tejpbit och en vattenfast penna. Allra enklaste lunchlådan gör du genom att använda gårdagens överblivna pasta (gärna fullkorns!), något kallskuret kött, till exempel skinka eller pastrami, grillad kyckling eller skivor av brynt chorizo (finns med nyckelhål) och massor av fräscha grönsaker. Toppa med en vinegrettedressing.

Att ta med sin egen lunch är enkelt och prisvärt – allt som krävs är lite planering och några minuters förberedelser (gör dem gärna kvällen innan, så du slipper stressa på morgonen). Om du ändå känner att det är just tid du saknar – prova en ny färdigrätt! Det har hänt mycket ifärdigmatssortimentet de senaste åren. På ICA Kvantum finns färska portionsrätter – tillagade av butikens egen kock. Då landar månadskostnaden istället på mellan 800-900 kronor – också det en avsevärd besparing. Vad du än väljer – så behöver batterierna laddas på lunchen.

Må väl!