Mattrend 2021: långsiktig mathälsa När vår egen hälsa och folkhälsan hotas avspeglas det i våra vanor, inte minst vilka val vi gör i matbutiken. 2021 siktar vi hellre på att bli långsiktigt mathälsosamma än på trendiga quick fix-lösningar.
Klimatsmart bränsle är vägen till ett hållbart jordbruk Det finns många fördelar med att välja svenskproducerad mat. Hur jordbruket bedrivs i Sverige är en. Månadens skörd undersöker innebörden av hållbart bränsle för det svenska jordbruket och vår matproduktion.
Maten som ger mindre hormonkaos Genom att bli medvetna om hur mat påverkar kvinnors hormonella balans kan vi förbättra måendet för hälften av befolkningen. Ledorden stavas goda fetter och tillräckligt med protein.
Hållbara firrar på tallriken Livsmedelsverket rekommenderar fisk och skaldjur två till tre gånger i veckan. Helst ska man variera mellan feta och magra sorter och välja miljömärkt. Men vilken fisk är hållbar att äta?
Ät smart med klimatberäknad mat Sju av tio personer tycker att det är viktigt att veta vilken klimatpåverkan maten de äter har. 2016 började ICA klimatberäkna samtliga middagsrecept. Men hur klimatberäknar man egentligen ett recept?