Samhällsengagemang

Att visa stöd och hjälpa de som har det svårt, är en självklarhet för oss. För att kunna göra bäst nytta har vi valt ut ett antal projekt som vi jobbar lite extra med, som du kan läsa om på denna sida. Vi hoppas att även du vill vara med och bidra - det ger så mycket tillbaka att ge, det är en otroligt skön känsla!Vi måste alla börja titta oss runt omkring och försöka hjälpa där vi kan. Vi måste sluta jämföra, sluta hitta fel och sluta tänka bara på oss själva. Det är dags att vi visar kärlek, omtanke, uppmuntran och respekt. Tänk om vi kan få alla att förstå och uppskatta värdet av varandra, förstå att olika är bra, förstå att vi är bäst när vi är tillsammans......Vår förhoppning är att vårt samhällsengagemang ska inspirera och engagera till medmänsklighet, respekt och gemenskap. Läs mer i flikarna på vänster sida och hör gärna av dig om du har tankar om hur vi kan hjälpa ännu fler och kanske på andra sätt. Våra kontaktuppgifter hittar du under "Välkommen till oss".

Illustration

Skänk en julklapp

Visste du att det finns barnfamiljer i vår närhet som är i behov av försörjningsstöd? Visste du att julen innebär en stor oro för dessa familjer - hur blir det med julklappar, julmat och julledighet?

Detta är ett projekt som ligger oss extra varmt om hjärtat, och som är otroligt viktigt att vi fortsätter med och engagerar oss i tillsammans. Projektet drivs av ICA Kvantum Landvetter och vår diakon i Landvetter/Härryda pastorat.

Det är här du kommer in i bilden! Vi ber dig att köpa och skänka en julklapp (oinslagen) till någon av dessa barn. Vi startade detta projekt julen 2013 och det brukar bli ungefär 30 familjer och 60 barn som vi får möjlighet att hjälpa.

Undvik att köpa kläder, då det är svårt med tycke och smak. Istället rekommenderar vi presentkort vilket är mycket uppskattat.Vi på ICA Kvantum Landvetter bidrar med vår tid, energi samt att vi skänker kassar med julmat till samtliga familjer - något som är välbehövligt och mycket uppskattat av familjerna. Vår diakon ansvarar för all kontakt med respektive barnfamilj och ser till att både julklappar och julmat levereras ut till dem.Vi vill passa på att tacka dig som hjälper dessa barnfamiljer - det gör verkligen stor skillnad i deras liv. Att få möjlighet att hjälpa till och göra skillnad är något som känns så otroligt bra och vi vet att våra barnfamiljer är mycket tacksamma för allas bidrag.Vill du skänka ett bidrag till diakonin för att underlätta deras arbete med att hjälpa barnfamiljer i vårt närområde som är i behov av försörjningsstöd?

De arbetar passionerat med detta året om och är mycket tacksamma för alla bidrag.

Bankgironummer: 213-8642, märk ditt bidrag med "barn och familj"

Swish: 123 122 3445, märk ditt bidrag med "julklapp"

Vi vill tillsammans med dig göra skillnad i dessa barnfamiljers liv och bidra med lite extra julglädje och julefrid.

Illustration

Gåvoknappen

Vi har en gåvoknapp på våra pantmaskiner. Här kan du som kund göra ett val att skänka ditt pantkvitto om du önskar. Du kan ju även välja att panta i två omgångar, och skänka bara den ena. Många bäckar små....

Vi har valt att lyfta fram följande organisationer till förmån för gåvoknappen i vår pantmaskin:

BRIS, Djurens chans, Landvetter Härryda Pastorat "barnfamiljer", Stiftelsen Friends och Svenska Downföreningen.

Under 2019 skänkte ni närmare 60 000 kr till dessa föreningar och fördelningen blev:

BRIS 26 317,70 kr

Djurens chans 11 859,10 kr

Landvetter Härryda pastorat "barnfamiljer" 7 909,90 kr

Stiftelsen Friends 5 662,63 kr

Svenska Downföreningen 5 597,20 kr

Illustration

Landvetter–Härryda församling

Vi är mycket stolta och glada över vårt samarbete med Landvetter- Härryda Församling. Vi vill båda två skapa goda förutsättningar för de boende i kommunen. Vi vill också skapa goda relationer och bidra till en aktiv och glädjefylld gemenskap där vi finns för varandra.

Vi är mycket tacksamma för allt som Församlingen gör för att skapa just gemenskap och glädje bland de boende. Det är väldigt roligt att vi har detta samarbete och att vi får delta på olika sätt i varandras aktiviteter.

Varje år anordnar Landvetter- Härryda församling Nationaldagsfirande dit alla är välkomna. Det brukar finnas barnaktiviteter såsom hoppborg och liknande, fikaförsäljning, korv & bröd, lotteri och någon form av musikuppträdande.

Vi skänker varje år hela behovet av korv, korvbröd, ketchup och senap för denna dag dit det beräknas komma runt 1000 personer. Vi skänker även både barn- och vuxenkorgar (värde ca 2-300 kr) till deras lotteri, där förtjänsten går till diakonin i deras arbete med att hjälpa och stötta barnfamiljer som är i behov av försörjningsstöd.

Vi har haft förmånen att ha församlingens präst, Peter Bratthammar i butiken, då han bjudit på prästost (!). Förtjänsten från denna försäljning har skänkts till diakonin i deras arbete med att hjälpa och stötta barnfamiljer som är i behov av försörjningsstöd.

Illustration

Pepparkakshus-utställning

Vi vill bidra till barnens jultraditioner! Vi vill att alla barn ska få möjlighet att skapa ett pepparkakshus, och vad är väl bättre att göra detta tillsammans!?

Varje år visar vi upp en utställning på våra charkdiskar fullt med olika pepparkakshus-kreationer från förskolor och lågstadieklasser. Ett måste att se!


2001 var första året då vi anordnade detta event, och det har blivit större och större för varje år. Nu behöver vi inte ens gå ut och informera om det - skolor och barn vet att detta anordnas!

I mitten av november kan förskolor och lågstadieklasser komma in och hämta sina pepparkakshuskit - en påse med allt det som behövs. När kreationerna sedan lämnas in med namn på avdelning eller klass, så får de en Lucia-kasse med lite julmust och pepparkakor som tack för deras fina bidrag.

Vi hoppas att du uppmärksammar och tar dig tid att titta på dessa fantastiska kreationer. Vi är mycket glada över att intresset är så stort så att detta event lever kvar år efter år.