Vår Färskvarugaranti för kött

Vår Färskvarugaranti för kött

Vi kan det här med kött, och vi jobbar för att hela tiden erbjuda dig det bästa sortimentet. Men självklart kan det hända att en vara som varken uppfyller våra eller dina kriterier smyger sig in i disken. Därför har vi vår Färskvarugaranti: vi vill att du som kund ska vara nöjd med de varor du köper hos oss, och alltid känna att de är av bästa kvalitet.

Ta med kvittot och varan!
För att ICA Kvantum Färskvarugaranti ska gälla behöver du ha med dig både kvittot och själva varan till butiken.
Utseendet
För köttet är färgen och utseendet viktigt. Det är stor skillnad på både färg och marmorering om man jämför t. ex. en oxfilé och en entrecôte – men färgen ska variera från röd till mörkröd. Gå gärna in på ICAs köttguide för att se hur just din köttbit ska se ut. Dessutom ska ditt kött vara bra trancherat (tillskuret); jämnt och utan taggiga slamsor. 
Doften
Mört och saftigt kött doftar just mört och saftigt. Kött som är vakuumförpackat behöver luftas en liten stund efter att förpackningen öppnats, innan den rätta doften träder fram. Om du är osäker, fråga vår duktiga personal så hjälper de dig!
Smaken
Köttet ska ha en klar och fin smak. Dessutom ska det vara mört och lättuggat även efter tillagning – med förutsättningen att det har tillagats på rätt sätt, förstås. Detta gäller framför allt nötkött, kalv och lamm. Fråga oss gärna, så hjälper vi dig till bästa resultat!
Utgångsdatum
Vi har flera olika sorters förpackningar, för att varje kött ska hålla så bra kvalitet som möjligt. Självklart kontrollerar vi också köttets utgångsdatum regelbundet.