Rätt på råvaran

Rätt på råvaran

Rätt på råvaran

Är du nyfiken på hur du kan variera och tänka nytt? I Månadens skörd visar vi dig hur du lagar en råvara, men på flera olika sätt.

Säsongens gula guldkorn

Den söta majsen är en av jordens mest användbara grödor. Från kolv och korn till gryn och mjöl – nu står den gula grönsaken i fokus för att lyfta både middag och dessert till nya smakrika höjder.

Bonjour courgette

Engelsk squash, italiensk zucchini eller fransk courgette? Kär gurka har många namn och ännu fler sätt att tillagas. Med sin matiga konsistens och milda smak gör den sig utmärkt i alla kök, världen över. 

Bli bästis med blomkålen

Den är mjuk i smaken och ännu rundare karaktär får den vid tillagning. Med ett härligt, tungt blomkålshuvud i kundkorgen har du en hållbar, mångsidig och fantastiskt god vän nära till hands i köket. 

Sommarens allra godaste rubiner

På midsommartårtan, i salladen och till vaniljglassen. Jordgubben är en klassisk smakjuvel och eftertraktad ädelsten såväl i grönsaksavdelningen som på balkongen och i trädgårdslandet.  

Lär känna din rabarber

Få rätter är så somriga som en klassisk rabarberpaj med vaniljsås. Lika gott är det att lägga rabarber på grillen och i drinkglasen. Välkommen att botanisera bland fräscha sommarstjälkar.

Gurka


Morot


Rotselleri


Lök


Aubergine


Citrus


Pumpa


Svamp


Meloner