ICAs ekologiska sortiment

Ekologiska varor_liggande_NY_3

ICAs ekologiska sortiment

ICA I love eco är vårt eget ekologiska sortiment, som vi ständigt jobbar med att bredda och utveckla. Här hittar du ekologisk mat och varor till hemmet, allt producerat i balans med naturen.

Eko för alla

Med ICA I love eco vill vi inspirera dig till en ekologisk livsstil som både smakar och gör gott. Vi strävar efter att erbjuda dig ett brett ekologiskt sortiment – från mejeri och grönsaker till skafferivaror som mjöl och choklad. Förutom mat hittar du bland annat handdukar och sängtextilier I ekologisk bomull. Alla I love eco-produkter som inte är mat hittar du på ICA Hemma.

Bra för både dig och dem som gjort dem

Ungefär hälften av alla ICAs egna livsmedelsvaror, förutom frukt och grönt, är producerade i Sverige. Ofta av mindre företag. Ett exempel är halländska Berte Kvarn som tillverkar ICAs ekologiska mjöl. Innan samarbetet med ICA hade Berte Kvarn ett överskott av mjöl. Genom avtalet med ICA kan de nu sälja sitt mjöl till alla ICA-butiker i hela landet. Se filmen där vi besöker Berte Kvarn här nedan.

Höga krav på I love eco

De krav vi ställer på produkterna som märks med I Love Eco är höga, bland annat måste odlaren eller producenten vara certifierad enligt KRAV eller EU:s ekologiska märkning. Det gör I Love Eco likvärdig med andra ekomärkningar.

› Läs mer om ICA I love eco