Hurra vad vi är bra!

Vilken dukning passar din student?

Snart är sommaren här, studentskivor och mottagningar står för dörren. Själva skivan och dukningen avslöjar studentens rätta jag. Har du koll på din student, vad är hen för en figur? Här tipsar vi om fyra olika dukningar.

Studentdukningar

Om din student är en blågul dukning

Din student älskar allt som går i blågult; födelsedag, nationaldag och student är viktiga blågula dagar som hör ihop och för din student är själva examensdagen viktigast! Festen fixar du självklart med ballonger, serpentiner, flaggor och servetter i fanans färger, helst vill man vara ute och gå loss på det svenska – servera jordgubbar är ett måste. Gör det enkelt och kör på engångstallrikar, öppet hus med önskan om många gäster, mormors svåger och grannens faster, alla är lika välkomna.

Tips: Färdigvikta servetter i form av studentkostym eller klänning sätter enkelt prägel på studentens fest och passar den blågula fantasten utmärkt.

Festlig dukning utomhus för studentskiva, med svenska flaggor, jordgubbstårta, studentmössor och presenter.

Om din student är den klassiska dukningen

Snyggt och elegant ska det vara, annars kan det vara! Vita dukar, gärna silverbestick, kristallglas och väldigt sobert – lite som på mormors och farfars tid, men ändå uppdaterat och modernt. Lite silver och någon färg som viker av kan gå för sig. Denna stil hör till de som är en ordningssam student som går ut med bra betyg och siktet redan inställt på universitetet, helst Uppsala.

Tips: Med en bit silverpapp runt sig blir en flaska bubbelvatten en del av dukningen. Sätt bordsplaceringen över glaset.

En klassisk dukning för fest och mottagning med vita dukar, kristall och inslag av silver. Röda, korta rosor som bryter av i två vaser mitt på bordet.

Om din student är en lekfull dukning

School’s out forever, tjoho, nu börjar livet! En lekfull och färgglad dukning, gärna med inslag av exotiska frukter – som ett löfte om de länder som studenten nu drar iväg till. Lycka, glädje och färg, ju mer desto bättre, passar utmärkt. Extra av allt och all in är mottot.

Tips: En inbjudande goodiebag fylld med menyn, sånghäften, tillbehör och godis – välkommen till bords!

En lekfull och färgglad dukning för studentskivan eller mottagningen. Tropiska frukter och ljuskoppar i olika färger som bordsdekoration.

Om din student är en ekologisk dukning

Studenten gillar rejäla material som stengods, terracotta, klart glas och obehandlat trä eftersom det ger en härlig rustik känsla. Maten är övervägande vegetarisk och självklart ekologisk. Varför inte duka ute på en äng, din student tycker inte det finns något dåligt väder, bara dåliga kläder. Använd hopslagna pallkragar som bord på bockben för en riktigt naturnära känsla. Efter studenten väntar förmodligen lantbrukshögskolan där studenten kan vara nära djur och natur.

Tips: En obehandlad lerkruka förvandlas till brödkorg med hjälp av ofärgat papper. Fäst namnskyltarna med en enkel klädnypa, voila brödkorg och namnskylt i ett!

Illustration
Tips för studentdukningen

Var smart

På studentmottagningen dukar man ofta om allt eftersom gästerna kommer och går. För att slippa byta duk, använd en bordstablett. Pynta gärna med konfetti som du enkelt kan lägga över eventuella fläckar.

Artiklar (1449)

Duka elegant!

Servettvikning diamant

Bli en mästare på att vika diamanter med vår enkla steg för steg beskrivning.

Duka & dekorera

Servettvikning näckros

Följ steg för steg-beskrivningen och skapa den dekorativa servettvikningen näckrosen.

Duka & dekorera

Servettvikning mussla

Här visar vi steg för steg hur du gör en snygg dukningen med servettvikningen musslan.

Duka & dekorera

Servettvikning kuvert

Följ vår enkla steg för steg-beskrivning och lär dig vika servetten till ett kuvert.

Pyssel av present papper

Pom pom paketpyssel!

Släng inte överblivet paketpapper, snygga i stället till paketen! Vi visar hur du gör.