Tonfiskpasta med krossade tomater

En klassisk räddare i nöden när man snabbt vill ha middagen färdig! Om du inte orkar gå till affären kan du allt som oftast laga en tonfiskpasta – i detta recept med tonfisk, vitlök, krossade tomater och haricots verts.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ingredienser
4 portioner
Pasta
250 g pasta
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk olja
1 förp krossade tomater (à 390 g)
ev 1 dl matlagningsgrädde
2 krm chiliflakes
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk tonfisk (à ca 200 g)
Bönor
250 g frysta sojabönor eller haricots verts
1 msk olja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
2 msk fryst persilja
finhackade oliver (gärna olivströssel se länk i steg 5)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2025 KJ / 483 kCal
Fett16 g
Salt2.15 g
Kolhydrater53 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
21 stÄr näringsvärdet beräknat med eller utan matlagningsgrädde?☺️
Clara
Gott, som Symela har skrivit i tidigare kommentar, fisk buljong och lite vitvinsvinäger och tonfiskpasta är ännu godare
Barbara anna
Gott och enkelt! Lätt att variera efter tycke och sånt man har hemma och vill använda upp. Skulle dock luta åt 3 portioner snarare än 4.
Erika