Ramslökspesto
Gör din egen pesto med ramslök. Ramslökspesto passar bra till grillad fisk, kött eller som dressing till sallad. Du gör ramslökspeston av pinjenötter, persilja olivolja och parmesan och smaksätter med citronskal.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2002
Ingredienser
4 portioner
1 citron , finrivet skal
50 g pinjenötskärnor
ca 3 dl blad av ramslök skuret i bitar (ca 3 dl motsvarar ca 50 g)
1 kruka persilja
2 dl olivolja
1 1/2 dl riven ost (gärna parmesan eller Västerbottensost)
salt
svartpeppar
För alla
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Tips
Tips! Hittar du inte ramslök så kan du byta ut den mot spenat och vitlök
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2359 KJ / 564 kCal
Fett58 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein9 g
Kommentarer
Så gott, det var ett toppenrecept.
Helene
2023-05-15Hur länge håller denna person i kylen? ☺️
Nina
2020-04-04Hej Nina! Peston håller i upp till ca 1 vecka i kylen i en väl rengjord burk. Hoppas att du gillar peston! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-06Gjort receptet flera gånger och det blir lika gott varje gång. Det är dock alldeles för mycket olivolja i receptet. Till 4 dl ramslök räcker det med 1 dl olja, annars blir den alldeles för rinnig. Det är också svårt att mixa de torra valnötterna med ramslöken, det blir för torrt...... bladen fastnar i mixern. Jag har därför mixat med oljan och då fastnar inte bladen i mixern. Eller är det kanske min mixer som är dålig?
Susanna
2010-05-16