Finsk kålrotslåda

Finsk kålrotslåda är en mättande och god rätt som passar utmärkt till buffébordet och julbordet. Kålrotslådan får sin goda smak av kålrötter, grädde, sirap och ingefära. Den finska kålrotslådan kan med fördel frysas.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Gör så här
01:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1276 KJ / 305 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g
Kommentarer
46 stGott.
Micael
Kan den frysas?
Anne
Hej Anne! Det går bra att frysa kålrotslådan. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag undrar hur mycket vätska och hur lös konsistens?
Marie
Hej Marie! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat i texten att konsistensen bör vara ungefär som en lös puré, hoppas det underlättar. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jag följer receptet nen till sätter kanel efter smak. Det är uppskattat. Tips från finsk -20 tals kvinna.
Stefan
Om man vill laga den en dag innan och värma upp strax innan man äter, hur länge den ska vara i ugnen och hur många grader?
Indika
Hej Indika! Jag skulle värma den i nedre delen av ugnen 150 grader i ca 15-20 minuter. Börjar den få för mycket färg så lägg på lite folie. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Den var jättegod
Rut
Det bästa tillbehöret. Lättgjord. Gjorde i varmluftsugn på 150° på ca 1 h.
Mariann
Min är väldigt lös under ett mörkt skal efter 1,5 timme. Kan man göra något??
Carola
Varför så lång tid??
Ture
Följde receptet och det blev ganska likt hur Farmor brukar göra den, hade dock i en tsk muskotnöt också, och håller med de som säger att 1 dl sirap är för mycket, den blev lite för söt. Tycker också det är lite otydligt att ströbröd förekommer på två ställen i ingredienslistan, först som 2 dl, sedan som 3 msk. Antar att det är de två dl som ska ner i smeten, och 3 msk som ska vara ovanpå, men jag råkade ha i endast 3 msk att svälla i grädde, och upptäckte för sent att det var fel mängd.
David
Tack David för din kommentar! Vi har nu förtydligat i texten så nästa jul blir det förhoppningsvis enklare att följa receptet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket