Chokladbollar
Dessa chokladbollar får en god smak av att smöret först får puttra. Rulla chokladbollarna i kokos eller pärlsocker, det som du själv föredrar.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
Ingredienser
20 st
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt starkt kaffe
Att rulla chokladbollarna i
pärlsocker kokos eller strössel
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn gjorda på ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per styck utan pärlsocker eller kokos.
Receptet har uppdaterats maj 2022.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smör mot mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en 60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi333 KJ / 80 kCal
Fett5 g
Salt0.1 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Har använt det här receptet i flera år, det blir jämt supergott! Jag gör dom veganska med Carlshamn eller Naturlis smör, lite extra kaffe och flingsalt + krossat bovete (har celiaki och tål inte havre). Gäller att en gör smeten ett tag innan bara för den ska ju stelna, men det är värt när en slipper sockerknastret för det hivar jag i det smälta smörer!
Jenny
2024-05-04Gör ALLTID dessa både hemma och till mina kollegor på gymmet♡ Super- duper- goda! Susanne
Susanne
2024-05-04Jättegoda ❤️❣️❤️
Monika
2024-04-21