Recept: Chokladbollar
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Chokladbollar

1387 röster

Dessa chokladbollar får en liten karamellsmak av att smöret först får puttra. Rulla chokladbollarna i kokos eller pärlsocker, det som du själv föredrar.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001.

Ingredienser

30

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 dl havregryn
  • 3 msk kallt starkt kaffe
  • pärlsocker eller annan garnering

Så här gör du

  1. Smält smöret och låt puttra en kort stund.
  2. Rör ihop socker, vaniljsocker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme.
  3. Forma bollar. Rulla i pärlsocker (gärna mångfärgat), kokos eller annan garnering. Servera till kaffet.

För alla

Fri från ägg.
Gör laktosfri: Byt ut smöret mot mjölkfritt margarin.
Gör glutenfri: Byt ut havregrynen mot samma mängd glutenfri müsli.