Sill med dill och rödlök

Betyg 4.4 av 5.75 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Sill med dill och rödlök

En enkel kryddig sill med dill och rödlök som du snabbt kan lägga in själv. Du behöver bara varva 5-minuterssill med rödlök, mortlad peppar, citronskal, lagerblad och dill. Sa vi att det var enkelt?

Sill med dill och rödlök

Ingredienser

4 portioner
420 g 5-minuterssill
1/2 msk vitpepparkorn
1 msk kryddpepparkorn
1/2 msk svartpepparkorn
1 st rödlök
rivet skal av 1 citron
1 smulat lagerblad
1/2 dl hackad dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Jättegott! Gör den varje år till jul, påsk och midsommar. Blandar glatt av alla pepparsorter hushållet kan uppbåda, sichuan-, rosé-, cubebepeppar, allt åker i.

    Martin

  • Håller inte med de som kritiserar det här receptet så god sill trots inget socker. Gör den till varje jul och varje midsommar.

    Jenny

  • En stor varning för detta recept! Det smakar hemskt är definitivt inte likt riktig Brantevikssill. Det smakar bara salt och vasst. Såvida inte det paket sillinläggning som jag köpte på ICA var skämt, så är det stor varning för detta recept.

    Ingvar

    Tack Ingvar för din kommentar. Vi har valt att byta namn på detta sillrecept och har skapat ett nytt som heter Brantevikssill, https://www.ica.se/recept/brantevikssill-729775/ Hoppas det kommer passa dig bättre i smaken Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Smulat lagerblad??? Nä, funkar inte för mig! Känslan av skräp i munnen tog över! Aldrig mer! 👎

    Per

  • På julbordet/midsommarfesten varje år! Fantastiskt god! En twist med chili nästa gång kanske?

    Jimmy

  • Sorry men i receptet är socker uppenbarligen glömt. Lägg till ett par dl socker och det blir en brantevikssill!

    Jens

    Tack Jens för din kommentar. Detta är vår variant av Brantevikssill, vissa har socker i andra inte. Hoppas du vill prova vårt recept ändå och kanske då lägga till lite socker :) Önskar dig en riktigt god jul. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Fräsch och god nytolkning av gammal klassisk skånsk sillabit. Jag har tillagat den nu några år till påsk och jul och alla älskar den. Enkelt och smidigt med minutsillfiléerna om man som jag ej orkar ordna egen inläggning. Brukar tillaga den 3-5 dagar innan vi dukar fram den på bordet.

    Göran

  • Lätt att göra men resultatet har jag inte smakat än

    Stefan

  • Perfekt sill som alla gillade!

    Ing-marie

  • Otroligt god och väldigt enkel, följde receptet till punkt och pricka, gjorde i ordning den 1 dygn innan servering, PERFEKT!!!

    Olof

Näringsvärde per portion

Energi901 KJ / 202 kCal
Fett10 g
Salt2 g
Kolhydrater23 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Vitlökssill med citron
    Betyg 4.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fräsch basilikasill
    Betyg 4.8 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sill med Västerbottensost
    Betyg 4.6 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tre goda silltapas
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Senapssill
    Betyg 4.1 av 5.150 personer har röstat
    Receptet har 34 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad