Saftig banankaka

Världens godaste banankaka! Det här är en god och saftig banankaka som vi är många som har som favorit till fikat - vuxna och barn. Smeten rör du enkelt ihop med mogna mosade bananer och hackad choklad. Ät som den är eller servera med vaniljglass för extra mums.

Ingredienser
ca 12 bitar
75 g smör
smör eller matfett, samt ströbröd till formen
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
1 tsk bikarbonat
Till servering
glass
pekannötter
Gör så här
00:50:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit för 12 bitar och utan glass och nötter till servering.
Energi1003 KJ / 240 kCal
Fett9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater36 g
Protein3 g
Kommentarer
Väldigt god kaka men 2 1/2 dl vetemjöl väger 150g (60+60+30)
Julia
2025-08-13Hej Julia! I bland är det tydligen svårt med huvudräkningen ;) Nu är det ändrat, tack för att du upptäckte detta! Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-08-14Det här är den sjukaste kakan jag ätit. Förföriskt god! Pojkvännen och jag nästan dog när vi satte tänderna i den. Följde receptet till punkt och pricka, bortsett från att jag använde bakplåtspapper istället för ströbröd, eftersom jag inte gillar den torra smaken av ströbröd utan vill ha mer saftighet. Gräddade i ugnen typ 52 minuter. Använde ljus blockchoklad och två ganska övermogna bananer. Vansinnigt god banankaka. Har gömt resten i frysen för pojkvännen.
Lovisa
2025-08-07Mycket god kaka som alla i familjen tyckte om. Bytte ut hälften av sockret mot rårörssocker, hade inget bikarbonat eller choklad hemma så tog 2 tsk bakpulver och 2 msk pepparkakskryddor istället och det blev bra det med. Denna kaka kommer definitivt att bakas igen, med choklad nästa gång.
Josephine
2025-08-01