Potatis- och purjolökssoppa med lax

Uppskattad soppa av ingredienser som potatis, purjolök, laxfilé och hackade örter. Denna utsökta potatis- och purjolökssoppa serveras i djupa tallrikar tillsammans med bröd och sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2005

Ingredienser
4 portioner
8 potatisar
1 purjolök
1 1/2 msk flytande margarin
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk dijonsenap
1 dl matlagningsgrädde (15 %)
200 g laxfilé (färsk eller fryst)
1 dl hackade örter t ex dill, persilja. körvel och basilika
Till servering
sallad
grovt bröd
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1715 KJ / 411 kCal
Fett14 g
Salt1.76 g
Kolhydrater48 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stLax i potatis- och purjolökssoppa??? Är ingen vegan eller någon annan -an men receptet måste ändå beskriva maträtten!
Sari
Jättegott! Det är senapen som är pricken över i.
Anne brigitte
Väldigt god. Lade till vitlök och timjan denna gång.
Jenny
Jättegod. Jag la i en vitlök och en gul lök.
Josefin
Jag gör denna regelbundet, men utan lax-tillbehöret och riktig grädde istället för matlagningsgrädde. Jag byter oftast ut lite av vattnet mot mer grädde, men beror på hur smal man vill ha soppan. Fantastiskt gott!
Rebecca
Gott men jag blandade även i lit broccoli.
Rose-marie
Underbart god soppa, bästa betyget är att sonen hellre tar en portion soppa till istället för pannkaka som fanns till efterrätt :)
Lars
Ja detta var ju kanon. Men vi gjorde tvärt om emot Lene, vi tog bort soppan och hade mexikansk bönröra i stället. Väldigt gott med lax och örter. Tack ica för ännu en fantastisk middag där mina barn åt som aldrig förr...
Michael
Tycker själv att laxfile kan bytas ut mot knaperstekt bacon om man minskar markant på kryddörtena.(bara lite gräslök).
Lene