Svartsoppa med krås

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
1
Svartsoppa med krås

Värmande och läcker soppa av gåskrås, äppeljuice och konjak. Svartsoppa är en spännande för- eller varmrätt som inbjuder med vackra färger och modiga smaker!

Svartsoppa med krås

Ingredienser

8 portioner
krås från 1   gås (hals, vingar, muskelmage och hjärta)
vatten till kokning
2 tsk  salt
2 l  buljong från kråskoket + ev kycklingbuljong (fond + vatten)
1/2 dl  vetemjöl
4 dl  grisblod
1/2 dl  konc äppeljuice
2 - 1/2 dl  konjak
2 1/2 msk  socker
1 - 1 1/2 msk  vinäger
1 - 1 1/2 tsk  salt
1 tsk  mald ingefära
1/2 tsk  malda nejlikor
1 1/2 krm  mald vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Det står "2 tsk buljong" men skall väl vara 2 liter?

Margaretha

2003-11-05

Testa liknande recept

Stekt gås med gräddsås och fruktfyllda äppelhalvor
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelkaka de luxe
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Johans julmumma
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svartvinbärsglögg
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saftig äppelkaka med kanel och lingon
Betyg 4 av 5.
47 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Skånsk äppelkaka
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga