Gravad lax

Här är ett gott recept på hur du gör egen gravad lax - en riktig klassiker. Allt du behöver är fryst lax, dill, socker, vitpeppar och salt. Lätt att förbereda och behöver två dygn i kylskåp för att bli klar, sedan har du din egen gravade lax!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi2108 KJ / 504 kCal
Fett30 g
Salt10 g
Kolhydrater13 g
Protein46 g
Kommentarer
36 stKan rekommendera att vacuumförpacka. Blir mycket bra!
Daniel
Jag köpte inte mittendelen utan ”svansen” och kan ej lägga tjock mot tunn del. Kan man inte lägga tjock mot tjock? Eller måste köttet täckas helt
Jennifer
Hej Jennifer! Det gör ingenting! Men det kan hända att den tunnaste biten går fortare att grava bara, så håll lite koll! God Jul! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hur länge står den sig i kylen när den är färdiggravad?
Anna
Hej Anna! Vi rekommenderar max en vecka om man inte öppnar påsen eller lådan den ligger i. Gravad lax går också jättebra att frysa. God jul. //Tove
ICA-köket