Fiskburgare

Fiskburgare är en snabblagad rätt och ett jättegott alternativ till hamburgare. Mixa fiskfiléer av till exempel torsk till en färs, krydda, vänd i ströbröd och stek. Servera fiskburgaren i bröd med klassiska tillbehör och en krämig och god dressing.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Ingredienser
4 portioner
400 g fiskfilé t ex torsk
1 ägg
1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 1/2 dl ströbröd
matfett att steka i
Dressing
3 dl gräddfil
1 msk senap
2 msk grillgurka
Till servering
strimlad isbergssallad
finahackad rå lök
stekt gul lök
tomat i skivor
hamburgerbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
14 stÄlskar detta recept, en återkommande maträtt hos oss👌
Pernilla
Alldeles för blött recept, bara sörja. Rekommenderas inte. Tips är att istället strunta i mjölken och blanda ner lite skorpmjöl i fiskfärsen så man kan forma ganska fasta biffar (för även med bara ägg är det för blött). Mycket mer förlåtande att hantera och steka.
Henrik
Hej Henrik! Nu har vi provlagat receptet och den blev en fast färs för oss. Kanske är tricket att mixa tillräckligt länge med saltet så att färsen verkligen binder ihop. Men absolut är det en bra idé att mixa ner lite av ströbrödet om färsen blir lös! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Enkla dock tyckte jag att smeten var lite lös. Hade velat ha en fastare smet men det fungerade dock ändå bra.
Mikael
Jag testade idag detta recept ,väldigt nära att det åkte i komposten,men jag lade "bitarna (burgarna) i stekpannan det blev över förväntan....
Britt-marie
Det här var den godaste burgaren jag någonsin ätit!!
Lena
Jag freestylade (som vanligt) och malde lök, vitlök och fisken i köttkvarn, kryddade som i receptet och rörde ner övriga ingredienser. Jag vägde upp 100 grammare och använde hamburgerpressen och sedan frös jag in burgarna i några timmar. I eftermiddag stekte jag dem i cirka sju minuter på varje sida på medelvärme.
Marie
Bra recept. Jag brukar ha i vätskan efteråt för att anpassa så den inte blir för lös.
Suzann
Sämsta recept jag använt. Ever. Lös smet som aldrig ville
Mats
Super gott! Tog majonäsgurka utblandat med gräddfil som dressing och det blev jätte bra. Morot och gurkstavar till.
Anna
Lite grön currypasta i gjorde susen, hoppade även över ströbrödet och hade i lite maizena, de höll ihop superbra!!
Sophia