Recept: Fiskburgare
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Fiskburgare

72 röster

Fiskburgare är en snabblagad rätt och ett jättegott alternativ till hamburgare. Mixa fiskfiléer av till exempel torsk till en färs, krydda, vänd i ströbröd och stek. Servera fiskburgaren i bröd med klassiska tillbehör och en krämig och god dressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996.

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé t ex torsk
  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • matfett att steka i

Dressing

  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk senap
  • 2 msk grillgurka

Till servering

  • strimlad isbergssallad
  • finahackad rå lök
  • stekt gul lök
  • tomat i skivor
  • hamburgerbröd

Så här gör du

  1. Kör de halvtinade fiskfiléerna, ägget, mjölken och kryddorna i matberedare till en färs.
  2. Forma den lösa färsen med vattensköljda händer till 8 runda biffar (för 4 port). Vänd biffarna i ströbröd och stek varsamt.
  3. Blanda dressingen. Bygg burgare och servera med valda tillbehör.