Fiskburgare med gurkdressing

Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
2
Fiskburgare med gurkdressing

Fiskburgare med gurkdressing är ett roligt recept som säkert de yngre i familjen vill vara med att laga. Lägg klickar av gurkdressingen ovanpå fisken och på med brödlocket.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Fiskburgare med gurkdressing

Ingredienser

4 portioner
400 g  fiskfilé t ex kolja
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
1 1/2 dl  vispgrädde
1/2 - 4/5 dl  ströbröd
1 msk  smör
1   gul lök
2   tomater
4   salladsblad
1 dl  crème fraiche
3 msk  bostongurka
salt och peppar
4   hamburgerbröd

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfritt: använd glutenfritt ströbröd och glutenfria hamburgerbröd.
Gör mjölkfritt: uteslut vispgrädden och välj mjölkfritt gräddalternativ från t ex Oatly eller Beneviva. Använd ströbröd och hamburgerbröd utan mjölk och stek i olja eller mjölkfritt margarin. Till gurk-dressingen: välj mjölkfri crème fraiche eller softspread utrörd med lite mjölkfri grädd-/mjölk-produkt till lagom konsistens.
Gör äggfritt: använd äggfritt ströbröd och hamburgerbröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Gott och fräscht en vanlig vardag! Vi gjorde 4 st fiskburgare av smeten men det hade varit mer lagom att göra 6 lite mindre och plattare. Smeten blev ganska kladdig. Nästa gång drar vi ner på grädden och har i ett ägg. Såsen var mycket god till och räckte precis så nästa gång gör vi mer. Om man vill kan man krydda burgarna lite mer. Vår dotter som är 1½ år var inte så förtjust i den här maträtten men vi vuxna tänker definitift äta det igen. Rekommenderas!

Johanna

2014-01-17

Helt okej middagsalternativt. Jag fick 6 biffar av satsen. Dock kladdigt värre och bökigt innan jag fick in snitsen att göra burgarna. Jag tog en klick i handen och gjorde till en större köttbulle som jag sedan la ner i ströbrödet och plattade till lite, hällde ströbröd över och sedan tog en stekspade för att vända burgaren i ströbrödet för att den skulle hålla ihop bättre. Använde turkisk yoghurt till röran istället för creme fraiche och det var mkt gott! Grova hamburgerbröd till från korvbrödsbagaren och vanlig gurka så var middagen komplett;)

Danielle

2011-10-12

Testa liknande recept

Fiskpinne i pitabröd
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hamburgare à la ananas
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskburgare med kaviarsmak
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varmrökt fisk med syrade grönsaker
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax- och kaprisburgare med senapscrème
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hamburgare med dressing
Betyg 3 av 5.
56 personer har röstat
Under 45 min att tillaga