Citronkyckling med dill

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
6
Citronkyckling med dill

En god och mättande kycklingrätt för stora och små, till lunch eller middag. Koka kycklingen i en krämig gräddsås med smak av frisk citron och hönsbuljong. Servera citronkycklingen med färsk finhackad dill och ris eller potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Citronkyckling med dill

Ingredienser

4 portioner
400 g  kycklingfilé
2 msk  smör
1/2 dl  vetemjöl
3 dl  hönsbuljong (av tärning)
2 dl  vispgrädde
1 dl  finhackad dill
2 msk  citronsaft
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott, och enkelt att laga. Vi hade hälften grädde hälften CF. Fräsch mat året om. Vi hade pasta till och kokta morötter.

Bibbi

2023-06-11

Jag har gjort den flera gånger så god och enkel att göra

Susanne

2018-08-16

Mycket god och lätt att göra! Tog persilja istället för dill och det räckte med 1 msk citronsaft.

Nanny

2009-01-17

Testa liknande recept

Focaccia med kyckling och citronmarinerade grönsaker
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax- och koljapastej
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sötsur dillkyckling med rostade rotfruktsstavar
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kyckling med het dillsås
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräft- och sparrissoppa
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga