Yoghurtpannacotta med mango och passionsfrukt
Vem älskar inte pannacotta? Här blandas grädde och vaniljpulver med syrlig grekisk yoghurt för att sedan toppas med underbart fräsch frukt som mango och passionsfrukt. Krossade maränger eller rostad kokos på toppen blir pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
6 portioner
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
2 dl grekisk yoghurt (10 %)
250 g fryst, tinad mango
2 urgröpta passionsfrukter
1 msk färskpressad citronjuice
6 krossade maränger
För alla
Kontrollera noga innehållet i marängerna.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj maränger utan ägg.
Gör så här
Tips
Byt ut maränger mot 3/4 dl rostade kokoschips (för 6 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1283 KJ / 307 kCal
Fett23 g
Salt0.04 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g
Kommentarer
Hej! Låter jättegott 🤤 kan jag dock byta ut gelatinet mot agar agar och hur mycket agar agar isåfall?
Betsy
2023-12-27Jag mixar inte mango och passinsfrukterna. Lägger passionsfrukten ovanpå mangon å lite cococflakes, blir snyggt.
Helena
2023-12-16Väldigt god och enkel. Känns lyxig
Maria
2023-03-11