Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås

Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
10
Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås

Magnifik vinpocherad torsk i en sås med smak av fänkål och färskost med örtsmak. Till torsken serverar du pressad potatis och garnerar med dillvippor. En underbar måltid som passar utmärkt både till vardag och fest.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås

Ingredienser

4 portioner
800 g  potatis
2   schalottenlökar
1/2   fänkål
1   morot
4   ryggfiléer av torsk (à 140 g, MSC- eller Kravmärkt)
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  smör
2 dl  vitt vin
100 g  färskost med vitlök och örter
salt och peppar
dillvippa till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ och matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott.

Maria

2024-04-23

En otroligt god vitvinssås till den goda fisken! Och goda grönsaker. Så enkelt och så gott! En klar favorit!

Anne

2024-01-31

Jättegott!

Åsa

2023-11-10

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Torsk med pepparrot och stomp
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisksoppa med fänkål och räkor
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk fisksoppa
Betyg 4 av 5.
188 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Örtig mandeltorsk med grönsakscouscous
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varmrökt lax med krämig fänkålssallad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga