Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås
Magnifik vinpocherad torsk i en sås med smak av fänkål och färskost med örtsmak. Till torsken serverar du pressad potatis och garnerar med dillvippor. En underbar måltid som passar utmärkt både till vardag och fest.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
4 portioner
800 g potatis
2 schalottenlökar
1/2 fänkål
1 morot
4 ryggfiléer av torsk (à 140 g, MSC- eller Kravmärkt)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör
2 dl vitt vin
100 g färskost med vitlök och örter
salt och peppar
dillvippa till garnering
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskostalternativ och matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott.
Maria
2024-04-23En otroligt god vitvinssås till den goda fisken! Och goda grönsaker. Så enkelt och så gott! En klar favorit!
Anne
2024-01-31Jättegott!
Åsa
2023-11-10