Fransk fisksoppa

Betyg 4 av 5.
188 personer har röstat
34
Fransk fisksoppa

En ljuvlig fransk fisksoppa med en doftande bris från Provence. Med torsk och potatis i blir det riktigt mättande, och soppan blir både len och krämig tack vare crème fraiche. Bryt av en bit baguette och njut. Bon appetit!

Fransk fisksoppa

Ingredienser

4 portioner
400 g  fryst torsk
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
500 g  fast potatis
1   fänkål
2 msk  olja
3 msk  tomatpuré
1 l  fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk  timjan
1 dl  lätt crème fraiche
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Tips

Servera gärna fisksoppan med nygräddade baguetter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
188 personer har röstat

Kommentarer

Bra grund att bygga på. Rensa kylskåpet på halvvissna grönsaker, en skvätt grädde och en slatt créme fraîches, lite vin kanske och lite hetta.

Berit

2023-12-09

Så gott! Lite matlagningsvin i så blir det ännu godare!

Jeremy

2023-12-06

Bästa fisksoppan jag lagat/ smakat. T.o.m. 5 år gamla barnbarnet älskar den. Bättre betyg går inte att få!

Erik

2023-09-18

Näringsvärde per portion

Energi1376 KJ / 328 kCal
Fett12.9 g
Kolhydrater26.7 g
Protein23.6 g

Testa liknande recept

Fisksoppa med fänkål och räkor
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med fänkål och färsk pasta
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjursgryta med rotfrukter
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med dillkokt fänkål och krasse
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Pernodfisk på fänkålsbädd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga