Veganska våfflor
Frasiga veganska våfflor utan smör, ägg och mjölk. Frasvåfflorna blir goda och lätta och är perfekta till en våffelfika eller en vegansk brunch. Toppa gärna våfflorna med din favoritsylt och vispad växtbaserad grädde.
Ingredienser
8 våfflor
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
2 krm salt
2 1/2 dl havredryck
2 1/2 dl kallt vatten
50 g mjölkproteinfritt margarin
Serveringsförslag
vispad vispbar växtbaserad grädde och sylt
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat per våffla utan serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi633 KJ / 159 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g
Kommentarer
Väldigt mycket vätska i smeten och tog mer än dubbelt så lång tid att grädda jämfört med andra recept. Våfflan gick sönder när vi lyfte på locket och kikade om den inte var klar snart
Sara riis
2024-03-26Frasiga och blev extra gott med lite kala namak i (svartsalt)
Michaela
2023-12-21Goda och mellanfrasiga våfflor. Mättande! Smeten räckte till 6 st våfflor modell ”5-hjärtan” i dubbelvåffeljärn. Lagom lunch till två personer. De serverades med planti cooking fraiche, hackad lök och tångrom.
Ylva
2023-03-25