Vegansk ceviche
Letar du efter en god vegansk förrätt? Servera en fräsch vegansk variant av den peruanska rätten ceviche där sparris, champinjoner och tomater marineras i lime, chili och koriander och serveras med avokadokräm och majs.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
4 portioner
8 sparrisar
12 champinjoner (12 champinjoner motsvarar ca 250 g)
4 körsbärstomater
1 stor rödlök
1 1/2 dl färskpressad limejuice (1 1/2 dl motsvarar ca 6 lime)
3 tsk finhackad habanero
2 avokador
1/2 skivad selleristjälk
2 tsk riven ingefära
1/2 vitlöksklyfta
5 tsk finhackad koriander (+ ev extra till servering)
4 msk majskorn (gärna burkmajs)
olivolja
salt
svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Råa champinjoner innehåller agaritin, ett svampgift (ett hydrazin-derivat). Halten gift reduceras vid upphettning.
Eva
2020-10-21Råa champinjoner innehåller agaritin, ett svampgift (ett hydrazin-derivat). Halten gift reduceras vid upphettning.
Eva
2020-10-21