Vegansk ceviche

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
2
Vegansk ceviche

Letar du efter en god vegansk förrätt? Servera en fräsch vegansk variant av den peruanska rätten ceviche där sparris, champinjoner och tomater marineras i lime, chili och koriander och serveras med avokadokräm och majs.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Vegansk ceviche

Ingredienser

4 portioner
8   sparrisar
12   champinjoner (12 champinjoner motsvarar ca 250 g)
4   körsbärstomater
1   stor rödlök
1 1/2 dl  färskpressad limejuice (1 1/2 dl motsvarar ca 6 lime)
3 tsk  finhackad habanero
2   avokador
1/2   skivad selleristjälk
2 tsk  riven ingefära
1/2   vitlöksklyfta
5 tsk  finhackad koriander (+ ev extra till servering)
4 msk  majskorn (gärna burkmajs)
olivolja
salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Råa champinjoner innehåller agaritin, ett svampgift (ett hydrazin-derivat). Halten gift reduceras vid upphettning. 

Eva

2020-10-21

Råa champinjoner innehåller agaritin, ett svampgift (ett hydrazin-derivat). Halten gift reduceras vid upphettning. 

Eva

2020-10-21

Testa liknande recept

Ceviche på peruanskt vis
Betyg 2.9 av 5.
220 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt fisk med svamptartar
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Primörsoppa
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ceviche med sötpotatis
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ceviche ”Bloody Mary Style”
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Choritos a la chalaca – Musslor på peruanskt vis
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga