Västerbottenostpaj
Här är ett ljuvligt recept på höjdaren västerbottenpaj! Denna delikata, krämiga och smakrika paj passar ypperligt till festligare tillfällen. Servera Västerbottensostpaj varm, ljummen eller kall och med till exempel crème fraiche, rödlök och löjrom.
Ingredienser
6 portioner
Pajskal
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
1 ägg till pensling
Fyllning
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
300 g riven Västerbottensost
4 ägg
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2972 KJ / 710 kCal
Fett56 g
Salt2.22 g
Kolhydrater29 g
Protein23 g
Kommentarer
God paj ! Går lika bra äta kall som varm Lite smetana o stenbitsrom lite dill rödlök mumma
Anette
2023-12-19Ja! Att koka upp gräddmjölken, smälta osten däri och sedan knäcka i äggen när blandningen är sval nog (så inte äggen stannar och sabbar konsistensen), gör pajen tio gånger godare! Efter att jag testat detta sätt, skulle jag vilja bara sudda bort alla andra recept där den rivna osten och äggstanningen ska hällas i skalet direkt från kylen.
Helena
2023-08-10Får en underbar koncistens när man kokar/värmer upp äggstanningen. Mycket godare än andra recept jag provat. Nästa gång ska jag testa att ha i lite paprikapulver eller cayennepeppar.
Veronica
2023-08-09