Valnötskaka

Betyg 2.8 av 5.
42 personer har röstat
1
Valnötskaka

Valnötskaka med choklad, eller chokladkaka med valnötter, mumsigt god och inte svår att göra. Med den smälta chokladen och valnötskärnorna i smeten får du både smak och konsistens. Toppa sedan med smält blockchoklad och valnötter för ögonfröjden.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004

Valnötskaka

Ingredienser

10 bitar
125 g  mörk blockchoklad
1 dl  olivolja
2 dl  strösocker
3   äggulor
2 tsk  vaniljsocker
4 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1 1/2 dl  grovt hackade valnötskärnor (1 1/2 dl motsvarar ca 75 g)
2 dl  mjölk
3   äggvitor

Garnering

100 g  mörk blockchoklad
hela valnötskärnor

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Tips

En klick grekisk yoghurt med lite honung på toppen är gott till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
42 personer har röstat

Kommentar

Tog rapsolja istället för olivolja då jag inte är så försjust i olivsmak. Kakan blev riktigt god men hade inte behövt vara i ugnen riktigt så länge som 40 min för den blev nästan för torr.

Anna

2005-10-15

Testa liknande recept

Chokladdoppade marshmallows
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ingelas valnötsås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kanelpudrad mandelchoklad
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gratinerad chokladbaguette
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Marsipanrulle
Betyg 2.7 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga