Tonfiskkakor med ris och wokgrönsaker
Här är ett mycket trevligt och asieninspirerat recept på tonfiskkakor med ris och wokgrönsaker. Tonfiskkakorna har en typisk asiatisk smak och tillsammans med ris och wokade grönsaker blir det en delikat, fyllig och smakfull middag.
Ingredienser
4 portioner
3 dl jasminris
2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 - 1 1/2 tsk sambal oelek
1 knippa salladslök eller späd purjolök (1 knippe salladslök motsvarar 1 späd purjolök)
1 msk olja
1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 500 g)
bröd till servering
sweet chilisås till servering
För alla
Uteslut ägget och ersätt med 1 kokt potatis och 2-3 msk mjölk om du inte tål ägg (för 4 port).
Gör så här
Tips
Tycker du om färsk koriander är det gott att blanda 2-3 msk hackat i tonfiskkakorna (för 4 port).
Gröna tipset: Koka morötter och mixa tillsammans med ägg och potatismjöl. Stek och servera som ovan.
Gröna tipset: Koka morötter och mixa tillsammans med ägg och potatismjöl. Stek och servera som ovan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2290 KJ / 547 kCal
Fett0 g
Kommentar
Det här smakade Thailand det enda vi saknade var den typiska Thai-salladen istället för dom wokade grönskerna
Maj-britt
2005-05-03