Tonfiskkakor med ris och wokgrönsaker

Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat
1
Tonfiskkakor med ris och wokgrönsaker

Här är ett mycket trevligt och asieninspirerat recept på tonfiskkakor med ris och wokgrönsaker. Tonfiskkakorna har en typisk asiatisk smak och tillsammans med ris och wokade grönsaker blir det en delikat, fyllig och smakfull middag.

Tonfiskkakor med ris och wokgrönsaker

Ingredienser

4 portioner
3 dl  jasminris
2   burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
1   ägg
1 msk  potatismjöl
1 tsk  salt
1 - 1 1/2 tsk  sambal oelek
1   knippa salladslök eller späd purjolök (1 knippe salladslök motsvarar 1 späd purjolök)
1 msk  olja
1   påse djupfrysta wokgrönsaker (à 500 g)
bröd till servering
sweet chilisås till servering

För alla

Uteslut ägget och ersätt med 1 kokt potatis och 2-3 msk mjölk om du inte tål ägg (för 4 port).

Gör så här

Tips

Tycker du om färsk koriander är det gott att blanda 2-3 msk hackat i tonfiskkakorna (för 4 port).

Gröna tipset: Koka morötter och mixa tillsammans med ägg och potatismjöl. Stek och servera som ovan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Det här smakade Thailand det enda vi saknade var den typiska Thai-salladen istället för dom wokade grönskerna

Maj-britt

2005-05-03

Näringsvärde per portion

Energi2290 KJ / 547 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Kycklingwok med räkor och cashewnötter
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med röd curry
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kinawok med woksås och cashewnötter
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingwok med ostronsås
Betyg 3.8 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Curryräkor med ris
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chilitonfisk
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga