Syltade tomater
När tomatskörden är rik eller priset förmånligt är det läge att göra syltade tomater! Ett synnerligen smakfullt tillbehör till rimmad torsk eller som sötsyrligt inslag på buffén. Tomaterna får gotta sig i en ättikslag med dillfrön och blir godast av att stå till sig lite.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Ingredienser
Ger 1 liter
500 g körsbärstomater
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 msk dillfrön
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi849 KJ / 203 kCal
Fett1 g
Salt0.04 g
Kolhydrater41 g
Protein4 g
Kommentarer
Bra grundrecept, men tyckte inte smaken av dillfrön var särskilt bra, så tar nog andra kryddor nästa gång.
Anna
2023-06-28Hur lång hållbarhet kan man räkna med?
Helen
2020-02-15Hej Helen! Den håller i minst en månad i kylen i en väl rengjord burk. Det är också viktigt att använda rena redskap när man tar tomater ur burken. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-19