Syltade tomater

Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
2
Syltade tomater

När tomatskörden är rik eller priset förmånligt är det läge att göra syltade tomater! Ett synnerligen smakfullt tillbehör till rimmad torsk eller som sötsyrligt inslag på buffén. Tomaterna får gotta sig i en ättikslag med dillfrön och blir godast av att stå till sig lite.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Syltade tomater

Ingredienser

Ger 1 liter
500 g  körsbärstomater
1 dl  ättiksprit (12 %)
2 dl  strösocker
3 dl  vatten
1 msk  dillfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Bra grundrecept, men tyckte inte smaken av dillfrön var särskilt bra, så tar nog andra kryddor nästa gång.

Anna

2023-06-28

Hur lång hållbarhet kan man räkna med?

Helen

2020-02-15

Hej Helen! Den håller i minst en månad i kylen i en väl rengjord burk. Det är också viktigt att använda rena redskap när man tar tomater ur burken. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-02-19

Näringsvärde per portion

Energi849 KJ / 203 kCal
Fett1 g
Salt0.04 g
Kolhydrater41 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Dillpicklade gurkstavar med pepparrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade rödbetor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dillstekt strömming med inlagd fänkål
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd sill med aquavit, dill och gurka
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillpicklad sparris
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gurka med granité och dillglass
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga