Svartkål med pinjenötter och parmesan
Den milda svartkålen med sitt italienska påbrå passar smakmässigt fint tillsammans med parmesan och pinjenötter. Den här lättlagade kålrätten är ett utmärkt tillbehör till t ex salsiccia eller bara lite kallskuret och bröd.
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 dl pinjenötter
50 g parmesan eller annan lagrad hårdost
300 g skuren svartkål
3 msk olivolja
salt och svartpeppar
3 dl grädde
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ. Välj ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3328 KJ / 796 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater0 g
Protein0 g
Kommentarer