Svamprisotto med purjolök och ruccola

Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat
1
Svamprisotto med purjolök och ruccola

Krämig risotto är gott till både middag och lunch och kan lätt varieras. Lite grönare blir risotton med hjälp av färsk svamp, purjolök och ruccola. Svamprisotton räcker till många och sköter sig själv på spisen. Rör om emellanåt och njut av dofterna.

Svamprisotto med purjolök och ruccola

Ingredienser

4 portioner
1   purjolök
1   vitlöksklyfta
8 - 9 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk  olivolja
3 dl  arborioris
2 dl  vitt vin eller vitt matlagningsvin
300 g  skogschampinjoner eller champinjoner
3 msk  smör
salt och peppar
1 dl  riven parmesan
65 g  rucola

För alla

Kontrollera ingredienserna på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat

Kommentar

First time I have made risotto and it was so amazing!

Kimberley

2020-01-17

Näringsvärde per portion

Energi1968 KJ / 471 kCal
Fett20 g
Salt2.7 g
Kolhydrater57 g
Protein13 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vitlöksstekt kalkon med svamprisotto
Betyg 2.8 av 5.
42 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordärtskocksrisotto med stekt ostronskivling
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risotto med skogschampinjoner
Betyg 4.6 av 5.
804 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med Västerbottensost
Betyg 3.1 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccolirisotto med citron
Betyg 4.3 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga